STERILISATION AF HUND

​Det er passende at sterilisere en sund tæve omkring alderen 8-9 måneder og op til 1 år, alt afhængigt af racen. Det er en fordel at vente, indtil tæven har været i løbetid første gang, så vækstzonerne får en chance for at blive lukket. Dette reducerer risikoen for visse knoglesygdomme fremover. Man skal omvendt heller ikke vente for længe. Hvis tæven har været i løbetid to til tre gange, reducerer man ikke risikoen for brystkræft i lige så høj grad.

En sterilisation indebærer, at dyrlægen går ind i bugen og fjerner tævens æggestokke og livmoderen (ovariehysteriektomi) eller oftere blot æggestokkene (ovariektomi). Typisk udføres indgrebet gennem et snit i bugen fra navlen og bagud. En sterilisation af en sund tæve er en procedure, der kan udføres i løbet af en dag.

KEMISK STERILISATION AF HUND

Som et alternativ til kirurgisk sterilisation kan man behandle tæver med forskellige lægemidler, hvorved der bliver tale om en såkaldt kemisk sterilisation af hunden. Kemisk sterilisation bruges mest til at styre tævens løbetid. En langvarig hormonbehandling kan udgøre en risiko for sygdomme som brystkræft og livmoderbetændelse. En tæve kan bruges til avl efter en afsluttet kemisk sterilisation

STERILISATION AF TÆVE VIA EN KIKKERTOPERATION

Flere og flere procedurer udføres via kikkertkirurgi. Sterilisation er et indgreb, der undertiden er egnet til denne teknik, og der er tale om et minimalt operativt indgreb, hvorfor der også vil være færre komplikationer. Hos en lidt ældre tæve er det normalt en fordel med et traditionelt bugsnit med henblik på, at man skal kunne undersøge organerne. Få flere oplysninger omkring sterilisation med kikkert på websitet www.lapspay.com.

Sterilisation af hund På Gribskov Dyreklinik udfører vi pt. ikke sterilisation på hund, men vi henviser til vores dygtige kolleger på Evidensia Slotsbyens Dyreklinik i Hillerød, som udfører både den almindelige bughuleoperation og sterilisation via kikkert. Ved henvendelse til os kan vi sørge for henvisning og tidsbestilling hos Evidensia Slotsbyens Dyreklinik.

GRIBSKOV DYREKLINIK

Faksemosevej 15 DK – 3230 Græsted

Telefon: 29256623

​Mail:  mail@gribskovdyreklinik.dk

CVR: 33130104                                                    

Telefontid:

Alle hverdage:

8.00 – 9.00

Planlagte besøg: 

Man – Tors:

9.00 – 17.00

Fre:

9.00 – 16.00