På Gribskov Dyreklinik tilbyder jeg vaccination af hund. Klinikken er beliggende i Græsted og er dermed let at komme til, uanset om du kommer fra Gilleleje, Dronningmølle, Helsinge eller andre omkringliggende områder.
Vaccinebeskyttelse er en vigtig del af din hunds livskvalitet og sundhed. Der er mange kombinationsmuligheder for vaccine til hund. Overordnet består vaccinerne af to typer – de såkaldte kernekomponenter og tillægsvacciner. Læs mere om disse længere nede. Gribskov Dyreklinik følger de nyeste anbefalinger.
Vaccinationsprogrammet for den enkelte hund tilrettelægges af dyrlægen i samråd med ejer ud fra en risikovurdering baseret på hundens adfærd og færden. Eftersom der kan være individuelle hensyn at tage, afhængig af smitterisikoen for den enkelte hund, vil man som hundeejer opleve, at dyrlægen spørger ind til blandt andet adfærd og kontakt med andre hunde.
KONTAKT MIG OG BESTIL TID TIL VACCINERING AF HUND
Har du nogle spørgsmål omkring vaccination af hund, eller kunne du tænke dig at bestille en tid til vaccination, hører jeg meget gerne fra dig på telefon 29 25 66 23 eller e-mail mail@gribskovdyreklinik.dk. Du kan evt. også bestille tid på klinikkens facebookside via dette link https://fb.com/book/gribskovdyreklinik/
HVORFOR SKAL HUNDEN VACCINERES?
Den lave forekomst af de globalt set livstruende infektionssygdomme, hundesyge, smitsom leverbetændelse og parvovirus skyldes effektive vaccinationsprogrammer igennem mange år i hundebestanden. Vaccination af hund medfører et immunrespons i hunden, som beskytter mod den pågældende sygdom. Udover at beskytte den enkelte hund medfører bred vaccination af hundebestanden en generel sygdomsforebyggelse, som overordnet mindsker risikoen for udbrud af infektionssygdomme.
HVILKE SYGDOMME KAN HUNDEN VACCINERES IMOD?
Vacciner til hunde indeholder tre kernekomponenter og derudover tillægsvacciner, alt efter hvilket behov der er for smittebeskyttelse. De tre kernekomponenter er hundesygevirus, parvovirus og adenovirus (smitsom leverbetændelse). Disse tre komponenter gives til alle hunde, da sygdommene de forårsager er livstruende og globalt forekommende.
Der er tale om virusinfektioner. Virus kan ikke behandles, hvilket gør en eventuel infektion om end mere alvorlig. Det er veldokumenteret, at kernekomponenterne giver beskyttelse i tre år ad gangen. Derudover kan der være behov for at vaccinere hunden mod sygdommene leptospirose og kennelhoste. Hvis hunden skal med til udlandet, er det et krav, at den er vaccineret mod rabies.
HUNDESYGEVIRUS
Hundesygevirus er en alvorlig infektion, som spreder sig med blodet til lymfesystemet og videre rundt i kroppen. Symptomer på infektion kan blandt andre være feber, flåd fra øjne og næse, diarre og opkast samt slingerhed. Sygdommen kan være livstruende, men er sjælden i Danmark.
PARVOVIRUS
Infektion som giver kraftig, blodig diarre og opkast med stor risiko for dehydrering. Samtidig angribes og ødelægges de hvide blodlegemer, som normalt bekæmper infektioner i kroppen. Sygdommen kan være livstruende, specielt for hvalpe og unghunde. Virus er meget stabilt i omgivelserne, det vil sige, at risikoen for overførsel af smitte fra en hund til en anden er stor.
ADENOVIRUs
Virusinfektion som giver leverbetændelse. Den kan også være årsag til luftvejsinfektion. Sygdommen er livstruende, specielt for hvalpe. Der ses blandt andet feber, blødninger og smerter i bugen.
LEPTOSPIROSE
Infektionssygdom forårsaget af en gruppe af spiralformede bakterieagtige organismer. De findes især i områder med stillestående vand, og det er gnavere (rotter og mus), som er naturlige ’værter’ for leptospirose.
Leptospirose kan angribe forskellige pattedyr, herunder både mennesker og hunde. Infektionen er livstruende, og den beskadiger primært lever og nyrer samt kan forårsage blødninger. På nuværende tidspunkt er det muligt at vaccinere mod fire ud af de mange undertyper af leptospirose, som findes. Disse fire er nogle af de mest aggressive typer. Beskyttelsen ved vaccination holder i et år.
KENNELHOSTE
Kennelhoste er en samlet betegnelse for forskellige virus og bakterier, som giver infektion i de øvre luftveje. Sygdomskomplekset giver en kraftig hoste, og risikoen for smitte mellem hunde er stor, da den er luftbåren. I nogle tilfælde kan sygdommen resultere i en lungebetændelse.
Faktorer som blandt andet stress og samling af mange hunde på ét sted spiller ligeledes en rolle. Smitte sker derfor ofte på hundepensioner, kenneler og hundeudstillinger. De hyppigste årsager til kennelhoste er Parainfluenzavirus og bakterien Bordetella bronchiseptica. Disse er det muligt at vaccinere imod, og der er beskyttelse for et år ad gangen.
RABIES/HUNDEGALSKAB
Rabies er en virusinfektion, der angriber nervesystemet. I Danmark findes den kun i flagermusbestanden. Den indgår derfor ikke som en komponent i vaccinerne. Ved rejse til udlandet er det imidlertid et lovkrav, at både hunde og katte vaccineres mod rabies. Vaccinen skal dokumenteres i et pas, der udfærdiges hos dyrlægen. Vaccinen skal gives mindst 21 dage før udrejse. Øvrige regler for rejse til de enkelte lande kan ses på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
HVAD KOSTER VACCINATION AF HUND?
Det kan være svært på forhånd at sige, hvor meget en vaccination af hund koster. Ofte viser det sig nemlig, at hundens behov afviger fra standarden, og det kan være, at der er behov for en helt anden løsning. Derudover afhænger mine priser også af, hvor mange sygdomme hunden skal vaccineres mod, og derfor tilbyder jeg en skræddersyet pris til dig, når jeg kender din hund og dens behov for vaccination.